Ion Ceban: Sute de persoane au fost în prima linie în cazul crizelor din Chișinău, iar unii dintre ei sunt persecutați de către cei din PAS

ion_ceban_olesea_1

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a acuzat partidul PAS de discreditarea muncii și efortului primăriei în perioada crizei refugiaților ucraineni. Într-o postare pe Facebook, el a spus că angajații primăriei au fost în prima linie pentru a ajuta refugiații, dar acum sunt persecutați de autorități.

Ceban a menționat cazul consilierei sale Olesea Sîrghi, de naționalitate ucraineană, care a povestit la Forumul Social Urban 2023 despre experiența sa în primirea refugiaților. El a mai adus în discuție și situația lui Boris Gîlca, un alt angajat al primăriei care s-a implicat plenar pentru a ajuta refugiații.

“Tot ce fac astăzi cei de la PAS este să discrediteze toată munca și efortul Primăriei Chișinău. Dacă ei nu au făcut nimic și nu au reușit, atunci să facă rău”, a scris Ceban.

El a mai spus că a întrebat deschis unde este miliardul de euro donat din extern în perioada crizei refugiaților și unde sunt ajutoarele umanitare care ajungeau cu avioanele. El a criticat modul în care PAS acționează prin intermediul Facebook-ului și la televizor și a cerut ca justiția să nu fie făcută prin hărțuire și verdicte anticipate.

„Dacă ei nu au făcut nimic și nu au reușit, atunci să facă rău. Toate au început când am întrebat deschis unde este acel miliard de euro donat din extern în perioada crizei refugiaților, unde sunt și cui au fost repartizate acele sute de tone de ajutoare umanitare care ajungeau cu avioanele, deoarece primarii din țară nu au primit niciun suport.
Este rușinos și josnic cum acționează cei din PAS. Justiția nu trebuie să fie făcută prin intermediul Facebook-ului și la televizor, cine se face vinovat să răspundă, dar să nu fie hărțuit, iar tot felul de deputați să nu pronunțe verdicte înainte de a o face instanța”, a conchis Ceban.

Logo_MAN_CEBAN