Ion Ceban, despre reținerea lui Boris Gîlcă: Îl atacă pentru poziția lui critică față de guvernare. Insistăm pe publicarea materialelor

ion_ceban_gilka

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a reacționat pe Facebook la perchezițiile făcute de procurorii anticorupție la Boris Gîlca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială a Consiliului Municipal Chișinău, într-un dosar de delapidare a fondurilor externe destinate refugiaților. Ceban a postat un video cu Gîlca de la o emisiune de la TVR, în care acesta vorbește despre situația dificilă din familia sa.

“Urmăriți doar 3 minute din acest video, ca să înțelegeți ce fac acești nemernici de la guvernare. Îl atacă pe Boris Gîlca care face foarte multe pentru sistemul medical, fiind în prima linie în Covid și în criza refugiaților. Îl atacă pentru poziția lui critică față de guvernare. Insistăm pe publicarea materialelor. Nu trucare și intimidare de oameni la ora 6 dimineața. Cine e de vină să răspundă. Nu condamnare prin mass media si instituțiile subjugate”, a scris Ceban.

Primarul a acuzat partidul de la guvernare, PAS, că ar fi orchestrat perchezițiile pentru a-l denigra pe el și echipa sa și pentru a sabota Forumul Social organizat de Primăria Chișinău, la care participă oaspeți din 30 de țări. Ceban a mai spus că anterior a fost amenințat că i se va percheziționa familia și că nu se va lăsa intimidat.

“Am pledat mereu pentru faptul ca persoanele să fie chemate să se prezinte pentru a spune ce cunosc, fără show-uri la ordin. Inspecția financiară făcută recent la Patria LukOil nu a constatat încălcări și a venit doar cu recomandări, deoarece există registrul electronic fiind verificat și acest lucru și sunt camere de luat vederi care se monitorizează (…) P.S. nu vremuri bune, dar sa moară capra vecinului”, a conchis Ceban.

fdg

Logo_MAN_CEBAN