Ion Ceban vrea să facă un monument „Funerar” pentru mass-media afiliată PAS. Atâtea minciuni și dezinformare nu am mai văzut.

ion_ceban_pressa

Primarul general Ion Ceban vrea să facă un monument „Funerar” pentru mass-media afiliată PAS. Edilul spune că va achita acest monument din banii proprii. Declarațiile au fost făcute de către primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primărie.

„Am urmărit cu toții, săptămâna trecută câtă isterie a fost în așa numita media independentă pe diverse subiecte din Chișinău.
În primul rând vreau să rog colegii să nu atragă atenția la toate minciunile pe care le îndrugă cei din PAS împreună cu gașca lor și după care să sune și să distragă oamenii din lucru cu tot felul de întrebări. Orice expresie publică, fie că este falsă sau calomnioasă este dată dată de media afiliată PAS. Azi dimineață am urmărit câteva buletine de știri și mă lua groază de minciunile care le îndrugă în speranța de a înălbi cumva acel caftan murdar al Guvernării PAS.

În al doilea rând rog cetățenii să se informeze și să nu fie duși în eroare de așa numită presa independentă, care au ca scop să atace Primăria și să spună că în Chișinău nu se face nimic. În weekend am făcut mai multe vizite în teren, iar oamenii mi-au spus să nu trag atenția la toate misiunile. Oricât de mult ar murdări imaginea Primăriei Chișinău, nu le se primește.

Oamenii nu sunt naivi și văd cum în Chișinău se lucrează, cu ceea ce pe țară nu se vede. Este josnic că toți cei din presă care au strigat anterior presa era afiliată, acum să stea să pupe fundurile PAS-ului.
Astăzi toată presa slujește partidului PAS pe bani grei. Linșaj mediatic la greu pentru a salva, măcar cumva situația rușinoasă în care sunt ei.

Despre grădinița nouă pe care am deschis-o în Chișinău săptămâna trecută, nu am văzut știri, probabil de aceste evenimente în Moldova nu se are nevoie, în opinia presei. 150 de locuri pentru 150 de copii, a treia grădiniță am deschis în ultima lună. Dar despre prostiile pas, au dat toată presa cu mici detalii. Au dat alte răspunsuri, care nu se referă la unele subiecte.

Fără să se informeze, s-au dat cu părerea toți specialiștii despre caldarâmul de pe 31 August. Și veterinarii, și cei care lecuiesc dinții. Fără să se informeze și cu scopul de a manipula au creat ca pe conveer subiecte despre râul Bîc. Acum problema este Caldarâmul de pe 31 august și dacă râul Bîc este navigabil”, a declarat Ceban.


„Rog să ne gândim la un monument al presei nelibere și totodată, din banii proprii să confecționăm ceva funerar, pentru așa numita mass-medie din RM.

Acuzații una după alta în adresa noastră. Au pornit o campanie de dezinformare pe toate liniile, iar nouă ne pasă de imaginea Primăriei Chișinău, care în ultimii ani știu cât am muncit pentru a face ca cetățeanul să aibă încredere în această instituție. Nu vom permite ca cineva să-și bată joc de munca fiecăruia. De la cel care este în teren, până la funcționarii care iau decizii. De la medici, până la profesori.

Sunt banii noștri și eu știu cum obținem fiecare proiect, cu câtă muncă și etape trecute pentru a ajunge la reparații de străzi, trotuare, construcții de școli și grădinițe, procurare de transport dar și alte multe proiecte la care cheltuim bani bugetari.

Iată de ce îmi pasă cum sunt informați locuitorii despre cum este cheltuit banul lor.
Îmi pasă cum sunt informați locuitorii și cum sunt informați locuitorii. Vom licita servicii de monitorizare a tuturor informațiilor publice, dar și servicii juridice pentru apărarea demnității și imaginii primăriei Chișinău. Da, suntem gata să ne apărăm în instanță cum de fapt este denigrată imaginea Primăriei Chișinău.
Împreună cu locuitorii, am ridicat din genunchi Chișinăul și imaginea Primăriei care a început cu adevărat să muncească pentru oameni. DA, mai avem multe de realizat, dar minciuni să se spună, nu mai admitem. Rog colegii să pregătească caietul de sarcini și oficial să putem să ne apărăm de tot acest val propagandistic.

Să le fie rușine acelor jurnaliști care fac ceea ce nu le plăcea cândva, ce făcea cineva la NIT sau în altă parte. Începând cu Moldova 1, Radio Moldova, cei care trebuie să slujească cu 140 de milioane alocate, întreținem Teleradio Moldova, ca să spună minciuni de acolo. Inclusiv acele televiziuni și portaluri Informaționale, nu mă refer ale lui Șor sau ale subjuridicția PSRM. Ele au fost închise. Dar aici se prezintă ca presă independentă.

La fel vă rog să gândim despre diverse programe de informare a cetățenilor despre cheltuielile pe diverse proiecte și programe. Oamenii trebuie să cunoască informația din prima sursă. Să combatem minciunile și manipularea. Oamenii trebuie să cunoască informația din prima sursă.

Ei nu găsesc nimic și toată armata de presă, analiști în toate domeniile, consilieri și tot felul de activiști nu fac lucruri cu adevărat importante, dar au timp să manipuleze și să îndruge tot felul de prostii”, a declarat Ceban.

Logo_MAN_CEBAN