Management defectuos din partea unui membru PAS, pus în funcția de director al Necropolei. Ceban a venit cu un raport de activitate și ilegalitățile făcute de Karl Luganov

ion_ceban_cine

Management defectuos din partea unui membru PAS, pus în funcția de director al Necropolei din capitalei. Edilul Ion Ceban a venit cu un raport asupra activității acestuia, unde s-a descoperit mai multe încărcări.

„Următorul subiect cu care tot fâlfâie câțiva activiști cu carnet galben, sunt apărătorii câinilor fără adăpost.
Am pus acolo pe acel Karl Luganov, activistul PAS, membru cu drepturi de pline la această hepatită, care ne-am gândit că omul va avea grijă de animale, dar nu în detrimentul oamenilor și fac totul ca să blocheze activitatea. Am văzut cum săptămâna trecută, consilierii PAS, au transformat ședința CMC în platformă de susținere pentru apărătorii câinilor, care de fapt blochează activitatea de la Necropolă. Am solicitat să fie făcută o analiză minuțioasa a muncii acestui cetățean, numit director, și am depistat.
Că oamenii trebuie să înțeleagă ca primarul când pune în funcție o persoană sau alta trebuie să muncească, nu să facă totul pentru a bloca procesele. Pe parcursul anului 2022 – 2023 au fost înregistrate circa 200 petiții la subiectul câini fără stăpân, de asemenea se atestă un număr mare de apeluri la linia telefonică 022997777 și la liniile telefonice ale Dispeceratului municipal Central cu diferite plângeri la subiectul prezenței animalelor fără stăpân.

Aceste cereri sunt lăsate fără răspuns, și au termen depășit unde trebuiau să intervină sau să răspundă. În rezultatul analizei situației create se atestă ineficiența Secției control și protecție a animalelor și lipsa unor acțiuni concrete menite să amelioreze problema respectivă.

Secția dată, în loc să abordeze problemele cetățenilor, să propună soluții pentru animalele fără stăpân de pe străzile municipiului, din contra, a demonstrat o eficiență foarte slabă, deseori promovând interesele activiștilor apărători de animale și favorizând răspândirea animalelor fără stăpân în municipiu.
De asemenea, dl Karl Luganov a admis un management defectuos al Secției control și protecție a animalelor, abordarea lui Karl Luganov față de cazurile de agresare a cetățenilor de către câinii fără stăpân, ca fiind cazuri neînsemnate, prioritate în aceste cazuri dându-se câinilor agresivi, în special, la adresările instituțiilor de educație timpurie și de învățământ, sau altele de menire socială privind capturarea haitelor de câini fără stăpâni de pe teritoriul acestora, poziția lui Karl Luganov și a reprezentanților Secției este că vinovați de acest fenomen sunt conducătorii instituțiilor care nu îngrădesc accesul pe teritoriul instituțiilor de educație timpurie și de învățământ, sau altele de menire socială”, a declarat Ceban.

La fel, din cauza lui Karl Luganov, a fost suspendată activitatea Necropolei de animale din cadru IM „Autosalubritate”, astfel fiind blocat procesul de plasare a câinilor vagabonzi la Necropolă.

Totodată, deținând dreptul de a decide emiterea sau neemiterea ordinelor de capturare a animalelor fără stăpân, acesta a folosit cu rea credință acest drept, blocând solicitările ÎM „Autosalubritate” de emitere a ordinelor de capturare pentru prinderea câinilor vagabonzi acolo unde prezentau pericol pentru oameni.

DGLCA a inițiat o procedură disciplinară privind neglijența și îndeplinirea nesatisfăcătoare, în mod repetat, a sarcinilor de serviciu de către dl Karl Luganov, șef interimar al Secției control și protecție a animalelor. Conform procedurii stabilite, Comisia de disciplină va examina cazul dat în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la comisia de disciplină și va lua decizia privind existența abaterii disciplinare și propunerii de aplicare a sancțiunii disciplinare.
Referitor la activitatea ÎM „Supravegherea și protecția animalelor” sunt în proces de elaborare proiecte de decizie privind transmiterea în comodat a spațiului, a automobilului, aprobarea tarifelor pentru prestarea serviciilor de către întreprinderea nou creată, contractul de delgare a serviciului, aprobarea Regulamentului de activitate, alocarea mijloacelor financiare necesare inițierii activității întreprinderii.

ÎM Supravegherea și Protecția animalelor a fost înregistrată șa ASP. A fost numit administrator. A fost format Consiliul Societății. A fost elaborat statul de personal, A fost elaborat regulamentul de activitate. A fost angajat medic veterinar”, a declarat Ceban.


Edilul afirmă că este în proces depunerea cererii la ANSA pentru eliberarea autorizației pentru necropolă. Suntem în căutarea unui chinolog.

„Și așa este un subiect sensibil, dar și mai fac blocaje. În loc să acționeze, fiind șef la întreprindere, el iese în fața primăriei și protestează. S-au învățat doar să vorbească, dar când îi pui la lucru atunci nu știu să facă nimic”, a conchis Ceban.

Logo_MAN_CEBAN