La ce etapă se află lucrările de reabilitare a străzii Dante Alighieri. Ion Ceban: Acestea vor fi finalizate în două săptămâni

107288108_634188363851709_8124302283071848912_n

În decurs de 2 săptămâni lucrările de reabilitare a străzii Dante Alighieri vor fi finisate, iar locuitorii acelei zone vor putea să se bucure de o zonă modernă cu locuri de parcare. Cel puțin spune primarul general Ion Ceban.
Potrivit acestuia, s-a luat decizia de a repara integral str. Dante Alighieri, pentru că acolo nu s-a intervenit mulţi ani şi era foarte deteriorată.

„Lucrările sunt efectuate de serviciile municipale, din sursele financiare ale unei companii de construcţii, care a ridicat în zonă blocuri de locuit. Astăzi am inspectat şantierul, care are circa 250 de metri lungime, în perimetrul str. Cetatea Albă şi şos. Munceşti”, punctează edilul.

Ceban afirmă că lucrările efectuate până în prezent se referă la: defrişarea arborilor bătrâni şi bolnavi, renovarea rețelelor de apeduct şi canalizare şi ridicarea la cotă a fântânilor. Totodată, a fost frezat asfaltul degradat, au fost montate borduri noi şi a fost construit un perete de sprijin în scop de prevenire a degradării fundației carosabilului.

„Urmează să fie finalizate lucrările de instalare a bordurilor, să fie așternut şi compactat stratul de pietriş şi, în final, strada să fie asfaltată”, spune primarul.

Mai mult, în zonă va fi amenajată şi o parcare pentru automobile. „Lucrările vor fi finalizate în două săptămâni, iar oamenii se vor putea bucura de încă o stradă amenajată, care va avea 7 metri lăţime.
Mai sunt multe străzi impracticabile în capitală, încet vom ajunge să le reparăm pe toate”, a conchis acesta.

Logo_MAN_CEBAN