La ce etapă sunt lucrările de reabilitare a scuarului „Mihai Eminescu”. Ce spune Ion Ceban

ion_ceban_eminescu_park_

Lucrările de reparație a Scuarului „Mihai Eminescu” sunt în toi. Potrivit primarului general Ion Ceban, la amenajarea și renovarea Scuarului „Mihai Eminescu”, se lucrează de la începutul săptămânii, iar zona a fost îngrădită pentru securitatea cetățenilor.

După ce în această zonă au fost curățați copacii, actualmente este înlăturat asfaltul vechi, sunt demontate bordurile și a fost scos mobilierul urban, ce urmează a fi înlocuit cu unul nou.

„În premieră, în acest scuar vom realiza un nou experiment, în ceea ce privește aplicarea pavajului, a iluminatului artistic, dar și a altor elemente inovative. Cheltuielile sunt suportate de Primăria Chișinău și în colaborare cu Mobiasbanca”, spune edilul.

Totodată, urmează să fie amenajată o aleea în Parcul Catedralei, acolo unde au fost strămutaţi pictorii, care își comercializau tablourile în Scuarul „Mihai Eminescu”.

Ion Ceban a mai punctat că în următoarele 2 săptămâni va fi instalat primul element de mobilier urban ce va servi drept suport pentru expoziția pictorilor. Aleea va fi amenajată de-a lungul străzii Columna.
„Scopul nostru este de a crea condiții mai bune de comercializare a tablourilor, dar și să creăm un nou aspect estetic al orașului. Încet – mişcăm lucrurile din loc”, a subliniat primarul.

Logo_MAN_CEBAN