La solicitarea localnicilor, în suburbia Codru vor fi lansate două rute noi de autobuz. Ion Ceban: Îi atenționez pe proprietarii de maxi-taxi să nu se opună inițiativei

ion_ceban_codri

În curând, în orașul Codru vor fi lansate două rute noi de autobuze. Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că în aceste zile se fac testări pe noile linii care vor face legătură dintre zonele mărginașe ale suburbiei și orașul Chișinău.

”Facem tot posibilul ca să putem asigura mai multe suburbii cu unități de transport, unde cererea este foarte mare. La Codru avem peste 1000 de semnături. La prima etapă va circula un autobuz pe o rută, pe raza scurtă, iar în altă zonă a satului vom testa altă linie. Vom lucra pentru confortul cetățenilor, fie că sunt în oraș sau suburbia”, a declarant Ion Ceban în cadrul unei intervenții live din orașul Codru.

În timpul testărilor, edilul a menționat că un grup de șoferi ai rutei de maxi-taxi 169 au încercat să blocheze circulația autobuzului.

”Am rămas nu prea plăcut surprins că la finalul rutei 169, băieții s-au organizat să ne blocheze drumul ca să nu ne putem întoarce cu autobuzul. Vrem să le comunicăm locuitorilor din Codru, vă rugăm foarte mult să interveniți și dumneavoastră, pentru că sâmbăta și duminica maxi-taxiurile nu prea circulă, nu se respectă orarul în orele târzii, în orele dimineții. Ar fi foarte incorect ca din cauza unor afaceriști care nu-și onorează întotdeauna obligațiunile să sufere oamenii de rând. Atenționăm încă o data proprietarii rutei 169 să se conformeze și să permită fără blocaje întoarcerea autobuzelor”, a mai adăugat Ion Ceban.

Precizăm, ambele rute vor circula până la primul nod rutier din raza orașului Chișinău: str. Miorița și str. Academiei. Prima rută va deservi orașul Codru de la strada Potârnichii – drumul Schinoasei, până la strada Academiei – în raza urbei. A doua rută va deservi orașul Codru de la strada Schinoasa Deal – str. Sihastrului, pâna la strada Miorița.

Logo_MAN_CEBAN