Lucrările la Incubatorul municipal de Afaceri, pe ultima sută de metri. Ion Ceban: Vrem ca tinerii noștri să rămână acasă, să-și deschidă afaceri

ion_ceban_tineri

În curând, Primăria Chișinău va încheia lucrările la unul dintre cele mai inedite proiecte pentru tineri – Incubatorul municipal de Afaceri. Hub-ul, destinat unor noi afaceri, este parte a Programului-Pilot municipal ”STARTUP pentru TINERI ȘI MIGRANȚI”, lansat acum câteva săptămâni.

În cadrul acestui program au loc deja instruirile organizate de Centrul Municipal pentru Dezvoltare a Antreprenoriatului. Au fost înscriși pentru cursuri peste 1100 de beneficiari din țară și din străinătate, care vor participa la instruiri antreprenoriale în cadrul unor module precum managementul afacerii și cel financiar, contabilitate, marketing online și alfabetizare digitală.

”După procesul de instruire, deja în noiembrie sau decembrie, beneficiarii vor putea să depună planurile de afaceri pentru finanțarea Start Up-urilor de către Primăria mun. Chișinău. În cadrul programului, cu o contribuție de doar 30 la sută, tinerii și migranții vor avea posibilitate să obțină o finanțare nerambursabilă de până la 200 de mii de lei sau achitarea dobânzilor la creditele investiționale”, a declarat Ion Ceban.

Ulterior, după obținerea finanțărilor, beneficiarii vor putea să-și dezvolte afacerile și să activeze în cadrul Incubatorului de Afaceri din Chișinău, acolo unde acum au loc ultimele lucrări de reabilitare. Edificiul va oferi pentru rezidenți spații necesare pentru activitățile lor antreprenoriale.

”Vă invităm să depuneți planurile de business și vă așteptăm în spațiile Incubatorului de Afaceri, acolo unde vă veți dezvolta propriile afaceri”, a mai adăugat edilul.

Logo_MAN_CEBAN