Maraton de vaccinare a profesorilor, organizat în capitală. Ceban: Vrem ca procesul educaţional de la 1 septembrie să fie cu prezenţă fizică

ion_ceban_vaccinare

Vineri şi sâmbătă, 30-31 iulie, între orele 8.00 – 17:00, la Centrul municipal de vaccinare (Petru Rareş 18) sunt aşteptate toate cadrele didactice şi angajaţii din cadrul sistemului educaţional din capitală pentru a se imuniza împotriva COVID-19. Potrivit primarului general Ion Ceban, acest lucru este voluntar, dar fiecare persoană trebuie să conștientizeze că procesul de studii trebuie să fie în siguranță pentru copii.

„Sunt suficiente doze de vaccin Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac și Sputnik V pentru cei care s-au imunizat anterior.

„În I zi, vineri, sunt aşteptate cadrele didactice şi auxiliare din învăţământul general (şcoli, grădiniţe). Iar în II zi, sâmbătă, sunt aşteptaţi angajaţii din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului şi cei de la Direcţia Cultură.

Capacitatea Centrului municipal de vaccinare este de 1200 de persoane pe zi. Vaccinul va fi administrat în baza actului de identitate, după principiul primul venit, primul servit. Vor fi asigurate toate condițiile pentru buna desfășurarea a procesului de vaccinare, vor fi puse la dispoziţie în preajma Centrului municipal de vaccinare corturi anticaniculă, apă şi mobilier.

În acest proces vom fi ajutaţi de medici, poliţişti, voluntari și toți responsabilii”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că își dorește ca procesul educaţional de la 1 septembrie cu prezenţă fizică a profesorilor şi elevilor în sălile de clasă, sănătoşi şi în siguranţă.

pentru_md