Mii de chișinăuieni vor călători gratuit cu transportul public, după majorarea prețurilor. Ceban: Facem miza pe abonamente, care va facă călătoria sub 2 lei, dacă o persoană face 5-6 călătorii pe zi

ion_ceban_tarifele_

40 de mii de copii, 200 de mii de pensionari și alte 16 categorii vor călători gratuit cu transportul public, dacă CMC-ul va accepta propunere Primăriei Chișinău de majorare a prețurilor la călătorii. Despre aceasta vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

Primarul a mai adăugat că municipalitatea pune accentul pe procurarea abonamentelor de către cei care circula zilnic, pe clientul fidel.

„Procurând abonament, cu fiecare călătorie zilnică, prețul la bilet va fi mai mic și poate ajunge și mai mic decât este astăzi. Pensionarii – 200 de mii de persoane vor călători gratuit. Ceea ce nu a mai fost. Până acum doar un număr redus călătoreau gratuit, iar alt număr de persoane cu reducere la procurarea abonamentelor. 40 de mii de copii și elevi până în clasa 5-a, vor călători gratuit. Până acum era vorba de copii până la 7 ani. În jur de 18 categorii de persoane, inclusiv vulnerabile, vor călători gratuit. Ceea ce este foarte important și oamenii trebuie să cunoască! Prețul propus de 6 lei, va fi unicul atât pentru Chișinău cât și suburbii”, a conchis edilul.

Cu abonamentul procurat vei putea călători din suburbie în Chișinău, și retur, indiferent dacă îți schimbi transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămâne unic și neschimbat.

„Și poate cel mai important aspect din acest proiect este că având abonament, dacă călătorești mai mult cu transportul public, indiferent cu troleibuzul sau autobuzul, prețul unei călătorii poate ajunge mai mic decât este azi, de doi lei. Abonamentele propuse sunt pentru o lună, 3 luni și jumătate de an.

Persoana care călătorește cu abonamentul poate merge zilnic în orice unitate de transport fără a scoate din buzunar bani suplimentari, dacă decide să meargă cu troleibuzul sau autobuzul, în sectoarele Capitalei sau suburbii.

Ceea ce propunem noi este mult mai ieftin pentru clienții fideli. Doar astfel ne vom putea dezvolta în continuare. Toate datele sunt propuse transparent”, a precizat edilul.

De precizat că din 2009 tariful la transportul public nu a fost majorat nicio dată, iar an de an subvenționarea transportului public a crescut enorm.

Logo_MAN_CEBAN