Mii de locuitori ai sectorului Botanica vor beneficia de un ultrasonograf modern, oferit Centrului Medicilor de Familie nr.2

photo_2023-09-29_13-04-43

Un ultrasonograf de ultima generaţie a fost oferit Centrului Medicilor de Familie nr. 2 al Asociației Medicale Teritoriale Botanica. Echipamentul a fost cumpărat în cadrul Proiectului de Grant „Kusanone” al Ambasadei Japoniei la Chișinău.

Costul total al proiectului a fost de 1,6 milioane lei, dintre care 1,4 milioane a fost contribuţia Ambasadei Japoniei, iar 200 de mii de lei au fost alocate de AMT Botanica.

”Mereu este nevoie de investiţii în sănătate, în infrastructura medicală. Chiar dacă în ultimii ani traversăm diferite crize, iar în pandemia de Covid-19, 70% din presiune a fost pusă pe spitalele municipale, Primăria Chişinău a reuşit să intervină rapid pentru depăşirea situaţiilor dificile. De tehnică medicală performantă este nevoie mereu în instituţiile medicale. De aceea mulţumim Ambasadei Japoniei la Chișinău şi poporului japonez pentru sprijinul acordat în diagnosticarea complexă şi rapidă a maladiilor, fapt care va ajuta medicii să indice un tratament corect şi precoce”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de pe Facebook.

Botanica este unul din cele mai mari sectoare din Capitală, iar ultrasonograful recepţionat de către Centrul Medicilor de Familie nr. 2, va facilita accesul unui număr mai mare de pacienţi, care au nevoie de investigaţii, de la 5000 la cel puţin 8000 de persoane pe an. În acest sens a fost deja angajat încă un medic imagist.

Amintim că în acest an, cu suportul Guvernului Japoniei în cadrul Programul de Granturi pentru securitatea umană „Kusanone” a fost pavată curtea Grădiniței Nr. 225 „Spicușor” din sectorul Ciocana, care este cea mai mare instituţie preşcolară din Chișinău și din Republica Moldova. Grădinița Nr.225 „Spicușor” este şi una dintre cele 19 școli și grădinițe reparate și modernizate de Primăria Chișinău în cadrul Proiectului ,,Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”.

Logo_MAN_CEBAN