Mita pentru autorizațiile de construcție în capitală, între 50 și 100 mii euro.

ion_ceban_dodon_stroika

Mita oferită de unii agenți economici unor reprezentanți ai Primăriei, pentru a obține autorizație de construcție pe teritoriul capitalei, constituia între 50.000 și 100.000 de euro, susține șeful statului, Igor Dodon, care a avut o întrevedere cu primarul de Chișinău, Ion Ceban, în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde”.

„Cum a fost pînă acum cu autorizațiile de construcție, Primăria dacă nu semna, contrar legii, apropo, o autorizație costa de la 50 pînă la 100 de mii de euro, se apropiau la Primărie. Deja s-au apropiat și domnul Ceban le-a spus că o să le rupă capul”, a relatat șeful statului.

Igor Dodon a adresat și un apel către agenții economici: „Lăsați chestia asta, nu umblați la Primărie cu mite, cum se umbla înainte. Domnul primar în fiecare zi îmi spune cine și cum face și o să fiți documentați și luați pe sus de către CNA și alte organe, pentru dare de mită. De principiu, ceea ce este ilegal stopați, mai bine veniți la Primărie, găsiți alt teren, găsiți un compromis acolo unde deja sînt plătiți banii de către oameni”.

Primarul capitalei a venit cu avertizări, în cadrul ședinței serviciilor municipale: „Noi le-am zis că dacă îi prindem cu mîța în sac, o să îi declarăm primii organelor de drept”.

pentru_md