Un proiect pilot de examinare a sesizărilor online parvenite din partea locuitorilor capitalei va fi testat de Primăria Capitalei

zaprosi

Primăria municipiului Chișinău va examina problemele acute din comunitate, prin intermediul unui proiect-pilot , pe INTERNET, ce va fi lansat săptămâna viitoare. Pe portalul on line „eu.chisinau.md” (inclusiv aplicația mobilă) cetăţenii vor putea sesiza autorităţile locale, inițial, despre două probleme: salubrizarea orașului şi iluminatul public stradal. Ulterior, platforma urmează a fi extinsă și cu alte module, respectiv – domenii de intervenție a serviciilor municipale.

O dispoziţie în acest sens a fost semnată de Administrația capitalei.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, scopul proiectului (aflat în fază de testare) este de a informa rapid serviciile municipale despre problemele din comunitate, astfel ca acestea să fie soluționate într-un termen restrâns. Platforma „eu.chișinau.md” este o alternativă a procesului clasic de sesizare a autorităților publice responsabile.

Proiectul „eu.chișinau.md” este implementat de către Primăria Chişinău în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova.

pentru_md