O linie de troleibuz care va face legătură dintre cartierul Poșta Veche și sectorul Botanica, lansată astăzi. Ceban: Pe strada Columna, pe partea dreaptă parcarea va fi interzisă

ion_ceban_trolei

O linie de troleibuz nouă a fost lansată astăzi în capitală. Este vorba de ruta 28, care face legătura din sectorul Botanica, către cartierul Poșta Veche. Potrivit primarului general Ion Ceban, intervalul de așteptare va fi de aproximativ 15 minute, cel puțin asta a ieșit din testările pe care le-a făcut.

„Pe această porțiune, până la strada Doga, va fi sistată orice parcare pe partea dreaptă pentru a nu bloca transportul public. Am văzut multe interpretări în acest sens, cu ce să ajungi la parc. Oamenii noștri s-au obișnuit să ajungă cu mașina în scara blocului. În marea majoritate a capitalelor este foarte complicat să ajungi cu mașina în punctul „Zero” a orașului. Acum suntem într-o procedură avansată pe parcări. Vom face tot posibilul ca să începem lucru pe acest segment cât mai curând, atât în zona centru, cât și în alte zone.

Linia de contact este nouă. Anul trecut și anul curent a fost realizată linia de contact pe o distanță de 2 km. Ceea ce este important, problema majoră, troleibuzele care fac conexiunea în zona Telecentru, atunci când aveam evenimente publice, când era ocupată PMAN, nu era posibilă circulația troleibuzelor. Această linie este o soluție pentru acest blocaj”, a declarat Ceban.

pentru_md