O nou ediție a concursului de interpretare instrumentală. Ion Ceban: Avem copii talentați care merită apreciați

ion_ceban_instrumentala

Elevii talentați din Capitală sunt așteptați, în această săptămână, la o nouă ediție a concursului municipal de interpretare instrumentală ”Roşu, Galben şi Albastru”. Evenimentul artistic este dedicat tuturor elevilor din clasele primare, gimnaziale și liceale. Participanții sunt împărțiți în trei categorii: 7-10 ani, 11-13 ani și 14-18 ani.

Evenimentul din acest an va avea loc în data de 24 noiembrie, începând cu ora 10.00, la Școala de Muzică ”Maria Bieșu” de pe str.Calea Ieșilor 16/1.

Primarul general Ion Ceban a precizat că repertoriul este ales pentru fiecare categorie în parte și include instrumente populare și instrumente aerofone și percuție. Totodată, participanții pot demonstra şi o lucrare la alegere ca gen, stil și caracter.

”Avem copii talentați care sunt ghidați de profesori extraordinari. Fiecare concurent va primi diplomă de participare, iar profesorii, elevii cărora vor deveni laureați ai concursului vor fi menționați cu diplomă de performanță. Totodată, concursul prevede Premiul Mare, premiile I, II, III și mențiuni pentru fiecare categorie. Premiul Mare se acordă la decizia juriului în cadrul Concertului de Gală, care va avea loc pe 28 noiembrie”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a precizat că Primăria Chișinău a majorat esențial, în ultimii ani, bugetul dedicat pentru școlile municipale de artă, inclusiv au fost procurate noi instrumente muzicale.

”Scopul nostru este educația artistică a generației tinere, iar printre obiective se numără stimularea creativității, dezvoltarea deprinderilor de artă interpretativă și a competitivității, dar și asigurarea schimbului de experiență între instituțiile de învățământ artistic extrașcolar din municipiul Chişinău”, a mai adăugat Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN