Olga Ursu, la Forumul Social Urban: În ultimii patru ani, Primăria municipiului Chișinău a investit circa 400 de milioane de lei în reparația și extinderea spitalelor municipale

ion_-ceban-olga__ursu

Viceprimarul Olga Ursu a vorbit despre importanța sănătății locuitorilor Chișinăului la Forumul Social Urban-2023, care a început astăzi. Aceasta a subliniat că pandemia COVID-19 a determinat administrația locală să investească mai mult în infrastructura urbană și în sistemul de sănătate al capitalei.

“Sănătatea locuitorilor municipiului Chișinău este o prioritate multidimensională continuă pentru Primăria Capitalei”, a declarat viceprimarul.

Ea a adăugat că municipalitatea a amenajat spații verzi, parcuri și scuaruri pentru a oferi oportunități de recreere în aer liber. De asemenea, ea a menționat că aproximativ jumătate din populația Chișinăului a fost vaccinată împotriva COVID-19 și că peste 70 la sută din paturile destinate pacienților cu coronavirus din țară se află în spitalele din Chișinău.

“În ultimii patru ani, Primăria municipiului Chișinău a investit circa 400 de milioane de lei în reparația și extinderea spitalelor municipale”, a spus viceprimarul.

Ursu a anunțat că municipalitatea are în plan să implementeze un registru municipal unificat al beneficiarilor de asistență socială, o cartelă socială și un registru unificat al pacienților. De asemenea, el a exprimat dorința de a face din Chișinău o capitală verde europeană până în 2025 și de a se alătura inițiativei OMS de a face parte din rețeaua globală a orașelor sănătoase.


“Pentru aceasta, am implicat comunitatea în acțiuni repetate de plantare a arborilor și arbuștilor în oraș. Până în 2025, ne-am propus să sădim un milion de arbori și arbuști”, a conchis viceprimarul.

Logo_MAN_CEBAN