Piețele și centrele comerciale din capitală vor avea un program mai redus de lucru. Ion Ceban: Este o necesitate în lupta cu Covid-19

ion_ceban_centre_comerciale

Piețele și centrele comerciale din capitală vor avea un program mai redus de lucru. Potrivit primarului general Ion Ceban, această decizie a fost luată pentru a diminua efectul răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, piețele din capitală vor funcționa după următorul grafic:
– în zilele de marți până vineri, de la ora 05:00, până la 16:00;
– în zilele de sâmbătă și duminică, de la ora 06:00 până la 14:00.

Programul dat este obligatoriu începând cu data de 7 iunie 2020, cu asigurarea respectării normelor pentru combaterea răspândirii infecției Covid-19

Mai mult, zilele de luni vor fi zile sanitare pentru toate piețele din municipiul Chișinău, indiferent de forma de proprietate.

Totodată, centrele comerciale și unitățile comerciale specializate din cadrul acestora, care și-au reluat activitatea de la data de 08 iunie 2020 (cu excepția cinematografelor, unităților de alimentație publică, centrele de agrement din cadrul acestora), vor avea următorul program de lucru:

– Luni-vineri, de la 10:00 până la 16:00;
-Sâmbătă, duminică – zile libere.

„Măsura a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, prin hotărârea nr. 6 din 06 iunie 2020, în contextul evoluției procesului epidemic și a creșterii în ultimele zile a numărului de infectări cu noul coronavirus, întru prevenirea agravării situației epidemiologice, în special pentru locuitorii municipiului Chișinău”, a conchis Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN