Platforma petitii.chisinau.md, ținta unui atac cibernetic

ion_ceban_petitia

Platforma petitii.chisinau.md a fost, astăzi, ținta unui atac cibernetic organizat. Potrivit informațiilor prealabile, atacul provine din Slovacia și a urmărit căderea site-ului prin generarea a peste 2000 de accesări pe minut. Anunțul a fost făcut de edilul Capitalei, Ion Ceban.

„Echipa noastră IT a luat imediat măsurile necesare pentru a proteja platforma și a asigura că aceasta rămâne funcțională. Lucrăm pentru a contracara noi atacuri și pentru a menține accesul deschis la petiție pentru toți cei care doresc să contribuie. Observăm că acest atac survine într-un moment în care petiția noastră câștigă un sprijin semnificativ, fapt ce ne face să ne întrebăm despre posibilele motive și surse din spatele acestui atac”, declarat Ion Ceban.

Edilul susține că scopul atacului a fost de a împiedica procesul de colectare a semnăturilor pe platforma petitii.chisinau.md.

„Este posibil ca succesul petiției noastre să fi stârnit reacții în anumite cercuri, care sunt deranjate de dorința chișinăuienilor de a avea un cuvânt mai puternic în gestionarea resurselor orașului. Vă încurajăm să rămâneți activi, să distribuiți și să vorbiți despre această situație. Vom continua să vă ținem la curent cu orice evoluție și vă mulțumim pentru sprijin”, a mai adăugat Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN