Numărul susținătorilor petiției “50% pentru Chișinău” crește de la o zi la alta. Ion Ceban: Acest demers îi deranjează pe mulți, platforma petitii.chisinau.md fiind expusă unor atacuri cibernetice

ion_ceban_50

Până astăzi, doar online, petiția “50% pentru Chișinău” a adunat deja peste 11 mii de semnături. Între timp, primarul Capitalei anunță că platforma de colectare a semnăturilor a fost supusă unor atacuri cibernetice din exterior.

“Acest demers civic al chișinăuienilor continuă să fie atacat. După ce ieri echipa noastră IT a contracarat un atac cibernetic organizat din Slovacia, astăzi a urmat o nouă acțiune malițioasă, organizată de pe un server din România. Pentru a asigura securitatea platformei și integritatea procesului de semnare, a fost implementată o măsură suplimentară de securitate. La semnarea online, sistemul vă va solicita să confirmați că “nu sunteți robot”. Recunoaștem că asta poate adăuga un mic inconvenient, dar este esențial pentru protejarea datelor”, a declarat Ion Ceban.

Edilul susține că după aceste eșecuri, autorii atacurilor vor recurge la noi strategii de denigrări.

“După eșecul acestor atacuri cibernetice, ne așteptăm că autorii să-și schimbe strategia. Vor conecta propaganda, inclusiv live-uri și postări ale unor bloggeri și troli, care vor încerca să discrediteze demersul civic al chișinăuienilor. Aceasta este o tactică veche, dar știm că nu ne va clinti determinarea. Noi vom merge înainte pentru că această petiție este despre dreptul nostru de a administra cele 23 de miliarde pe care le adună chișinăuienii anual.
Va fi echitabil dacă măcar 50% din această sumă va fi restituită Chișinăului. Continuați să distribuiți și să vorbiți despre petiție.
Suntem uniți!”, se mai arată în mesajul primarului.

Logo_MAN_CEBAN