“Primăria Chișinău anunță finalizarea cu succes a proiectului de renovare a Centrului de Sănătate din Colonița”

IMG_20230930_154710_879

Primăria Chișinău a finalizat proiectul de renovare a Centrului de Sănătate din Colonița. Potrivit comunicatului, proiectul a implicat atât reparații interioare, cât și reparații exterioare, inclusiv a căilor de acces.

“Suntem mândri să anunțăm că Centrul de Sănătate din Colonița a fost adus la standarde moderne pentru a servi mai bine comunitatea noastră. Această realizare este rezultatul unui efort comun între autoritatea centrală, autoritatea locală și Primăria Chișinău”, a declarat primarul general, Ion Ceban.

Din bugetul municipal au fost alocați peste 2 milioane de lei pentru acest proiect vital, de care vor beneficia peste 4000 de pacienți din suburbie, inclusiv din satele învecinate din raionul Criuleni.

“Renovarea etajului doi va permite deschiderea serviciilor de tratare în staționar până la 50 de pacienți, ceea ce reprezintă un pas important pentru asigurarea îngrijirii medicale de calitate,” a declarat edilul.

Această realizare semnificativă marchează prima renovare capitală a Centrului de Sănătate Publică din Colonița în aproape 50 de ani. Lucrările au inclus, de asemenea, izolarea termică a întregii clădiri, înlocuirea geamurilor și ușilor, modernizarea rețelei de furnizare a energiei electrice și repararea acoperișului, împreună cu un sistem nou de evacuare a apei de ploaie. În cadrul Centrului activează 16 angajați inclusiv medici de familie, asistenți medicali și infirmiere.

Logo_MAN_CEBAN