Primăria Chișinău investește în viitor: Parcul Urban de Autobuze transformat radical

ion_ceban_transport

Transportul public, unul din domeniile strategice ale municipiului Chișinău, a fost supus, în ultimii ani, unor transformări radicale.

„În pofida crizelor majore, în ultimii patru ani, Primăria Municipiului Chișinău a depus eforturi colosale pentru a schimba total parcul de autobuze”, menționează Ion Ceban.

Mai exact, au fost procurate peste 300 de unități de autobuze și troleibuze, confortabile și sigure pentru călători, cheltuielile fiind suportate exclusiv din bugetul municipal și s-au ridicat la peste 600 de milioane de lei.

De asemenea, datorită acestor investiții a fost posibilă deschiderea a noi rute de autobuz atât urbane, cât și suburbane, iar altele au fost redeschise și extinse.

„Astăzi, Parcul Urban de Autobuze a devenit una din întreprinderile model din țară, cu o flotă total reînnoita, cu o stație unică de testare a unităților de transport și cu condiții conforme pentru angajați”, subliniază Primarul General.

Prioritatea Primăriei Chișinău este să asigure pentru locuitorii și oaspeții Capitalei transport public de calitate, sigur și confortabil. De aceea, municipalitatea va continua să depună eforturi pentru perfecționarea acestui domeniu.

Logo_MAN_CEBAN