Chișinăul se pregătește să-și întâmpine diaspora acasă!

ion_ceban_dor

Ion Ceban anunță desfășurarea primei ediții a Festivalului „DOR de Chișinău”, un eveniment menit să celebreze Zilele Diasporei. Acțiunea culturală se va desfășura în perioada 17-18 august 2024, pe strada pietonală „Eugen Doga”.

„Festivalul „DOR de Chișinău” are menirea de a aduce împreună, în inima țării, moldovenii de pretutindeni și de a pune în valoare bogăția culturală și conexiunile puternice cu țara și Capitala, care nu slăbesc, indiferent cât de departe s-ar afla cetățenii noștri. Așteptăm acasă diaspora din întreaga lume pentru a consolida legăturile și a împărtăși experiențe frumoase”, a scris Ion Ceban.

Programul festivalului include recitaluri ale artiștilor originari din Moldova, îndrăgiți atât în țară, cât și peste hotare, expoziții de artă, întâlniri cu scriitori, târguri de meșteșugari, ateliere creative și proiecții de film.

„Pentru toți cei care revin acasă, Festivalul „DOR de Chișinău” reprezintă mai mult decât un simplu eveniment cultural, deoarece el este o călătorie emoțională către rădăcini, este plăcerea de a simți gustul autentic al mâncării ca la mama acasă, de a revedea chipurile celor dragi”, mai zice Primarul General.

La finalul festivalului, toți participanții vor fi invitați la o horă a diasporei, simbol al unității.

Logo_MAN_CEBAN