Primăria Chișinău și Consiliul Național al Tineretului din Moldova stabilesc relații mai bune. Ceban: Vrem să conlucrăm cu organizațiile etnoculturale

ion_ceban_tinere

Stabilirea unor relații de colaborare între Primăria Chișinău și Consiliul Național al Tineretului din Moldova, privind conlucrarea cu organizațiile etnoculturale – o prioritate pentru municipalitate. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban.

Potrivit primarul reprezentanții subdiviziunii responsabile de domeniul relațiilor interetnice a Primăriei Chișinău și ai Consiliului Național al Tineretului din Moldova s-au întrunit într-o ședință de lucru comună în vederea identificării posibilităților de colaborare de viitor, sub aspectul conlucrării cu organizațiile etnoculturale.

„APL Chișinău are deja stabilite și reglementate relații de colaborare cu organizațiile etnoculturale cu statut local. Totodată, în acest scop, anual în bugetul capitalei sunt prevăzute surse financiare, iar respectivele practici pot fi împărtășite cu CNTM. Ne propunem identificarea soluțiilor în scopul fortificării intereselor comune, cu stabilirea reuniunilor periodice de conlucrare pe domeniile prioritare”, a declarat acesta.

De precizat că acțiunea a avut loc în cadrul proiectului „Implicarea actorilor interesați în promovarea drepturilor omului și a minorităților, creșterea incluziunii și a coeziunii sociale”, susținut de Misiunea OSCE în Moldova.

pentru_md