Primăria Chișinău va încasa 43 de milioane de lei din 15 loturi vândute prin licitație. Ceban: Municipalitatea a pierdut miliarde prin proceduri dubioase și corupte

ion_ceban_terenuri_lititatie

În premieră Primăria mun. Chișinău, urmează să încaseze 43 de milioane de lei din cele 15 loturi expuse la licitație. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței municipalității din această dimineață.

Edilul punctează că în total au fost scoase la licitație 19 loturi de teren, iar 15 dintre ele au fost cumpărate, iar suprafața acestor loturi nu este una mică.

„Este o reușită dragi locuitori. Știți de ce? Deoarece acești bani sunt revărsați în bugetul municipal și nu în buzunarul unor funcționari. Ați văzut că sala era plină, iar procesul a fost transparent și corect. Asta înseamnă că nimic nu se vinde la prețuri de nimic. Miliarde de lei a pierdut municipalitatea până acum din proceduri dubioase, corupte, cu trafic de influență și tot felul de prostii despre care am vorbit în ultimii ani. Sunt adeptul licitațiilor corecte”, a declarat Ceban.

Edilul spune că banii pe care Primăria Chișinău i-a pierdut puteau fi folosiți la infrastructura capitalei.

Când strigam în CMC nimeni nu înțelegea și nimeni nu voiau să înțeleagă. La licitațiile publice participă persoane fizice și juridice din Moldova. Vreau foarte mult ca aceste lucruri să fie făcute transparente. Primăria Chișinău va deveni instituția nr. 1 la transparență”, a conchis edilul.

Logo_MAN_CEBAN