Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a vizitat liceul Hyperion din orașul Durlești.

ion_ceban_hiperion_2020

Ceban a descoperit că instituția se confruntă cu mai multe probleme, iar managerii liceului au solicitat susținere din partea municipalității pentru construirea unei anexe cu parter și etaj, de 700 metri pătrați, pentru 6 săli de clasă și pentru o nouă sală de sport.

Pe lângă aceasta, acoperișul liceului are nevoie de reparații, costul ambelor inițiative este de 19 milioane de lei: 7 milioane pentru reparația acoperișului și 12 milioane pentru anexa la clădirea școlii.

„Vreau că elevii care învață în acest liceu să aibă parte de studii la nivel superior, dar și de condiții bune.

Din partea administrației municipale vom aloca circa 7,5 milioane de lei pentru începerea lucrărilor, cu condiția ca și Primăria Durlești să vină cu o contribuție, de 2-3 milioane de lei.

Proiectele privind infrastructura socială (școli și grădinițe) sunt printre cele prioritare pentru municipalitate, urmând cele privind infrastructura: apă și canalizare, drumuri, transport etc”, a scris primarul general pe pagina sa de Facebook.

În cadrul aceleiași vizite la Durlești, a Ion Ceban a vizitat și lucrările de amenajare a trotuarelor în zona nouă a localității de circa 5000 metri pătrați, proiect realizat în anul 2019, cu susținerea municipalității. Tot acolo se construiește și o stație de așteptare a transportului public, în baza unui parteneriat public-privat, după fiind instalat și iluminatul stradal.

„Cu această ocazie, i-am urat succes primăriței de Durlești, Eleonora Șaran, în găsirea de noi parteneriate. Sper că și mediul de afaceri o să vină cu ajutor și cu unele proiecte. Suburbiile merită să arate altfel: curate și moderne. În această săptămână voi vizita și alte localități”, a conchis edilul.

Logo_MAN_CEBAN