Lucrările de reabilitare a Scuarului din strada Bucuriei au început. Ion Ceban, despre schimbările principale

ion_ceban_boiukani_2020

Se anunță schimbări în capitală. Astăzi, au început lucrările de reabilitare a Scuarului din strada Bucuriei din sectorul Buiucani al capitalei. Cel puțin asta scrie primarul general Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Ceban, proiectul de amenajare prevede reabilitarea trotuarelor și aleilor pietonale, schimbarea mobilierului urban și reconstrucția spațiilor verzi.

În zonă vor fi amenajate piste pentru bicicliști, iar în centrul scuarului va fi construit un havuz. În parc va fi instalat şi un sistem de irigare.

De asemenea, un lucru foarte important pentru fluidizarea traficului va fi redeschisă strada Bucuriei, în perimetrul Inspectoratului Național de Investigații al MAI, cu amenajarea spațiului din fața instituției, inclusiv organizarea locurilor de parcare.

„Ne propunem să renovăm și să amenajăm mai multe parcuri și scuaruri, astfel pentru a readuce la viață zonele verzi ale orașului”, a conchis Ceban.

Scuarul din str. Bucuriei are o suprafață de 1,5 hectare, iar lucrările de amenajare urmează să fie finalizate până la 1 iunie 2020.

Logo_MAN_CEBAN