Liceele și școlile din capitală, luate la puricat de către Ion Ceban: Primarul vrea rapoarte cu privire la bunurile procurare, inclusiv, cu ajutorul părinților

ion_ceban_2020_proverki

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău să actualizeze pe paginile web, informațiile cu privire la bunurile achiziționate în 2019 și planul, tot la acest capitol, pentru anul 2020.

„La fel, toate instituțiile de învățământ general, dar și cele extrașcolare, să publice pe paginile lor web, a Direcțiilor Educație, Tineret și Sport de sector, dar și pe panourile informative, informațiile despre cheltuielile efective pe luna precedentă, grupate pe categorii”, a declarat Ion Ceban.

Primarul general a mai spus că instituțiile de învățământ general vor include și bunurile procurate cu ajutorul părinților. „Rog prezentarea informațiilor generalizate Direcției Generale Finanțe de până pe 5 martie”.

„Din 15 vom merge în fiecare instituție. Vom începe controalele aleatoriu, nu vă vom anunța unde mergem. Ține nu doar de aspectul administrativ al încălcării, atenționez toți șefii de instituții educaționale, ajunge cu cumpăratul mărgelelor, lănțișoarelor din aur, genților de la Gucci. Fiecare instituție în care nu vor fi amplasate aceste informații vor fi sancționate”, a conchis Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN