Programele inovatoare din învățământ, discutate la conferința municipală dedicată Zilei Internaționale a Educației

ion_ceban_educatie

Prioritățile din sistemul educațional municipal, cum ar fi elaborarea programelor inovatoare în învățământ, orientate nu doar spre acumularea de cunoștințe academice, ci și către dezvoltarea abilităților socio-emoționale și stimularea creativității și încurajarea gândirii critice, au fost discutate în cadrul conferinței municipale „Rolul educației pentru pace și dezvoltare sustenabilă”, organizată de Primăria Chișinău în contextul celebrării Zilei Internaționale a Educației.

În cadrul evenimentului, Angela Cutasevici, viceprimar al municipiului Chișinău, a subliniat importanța implementării proiectelor educaționale și rolul acestora pentru o dezvoltare sustenabilă a învățământului din municipiul Chișinău.

De asemenea, printr-un mesaj de pe rețelele sociale, și primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că cadrul evenimentului, experți în domeniul educației, incluziunii și dezvoltării sustenabile au abordat subiecte legate de rolul educației în promovarea păcii, echității și oportunităților de învățare pe tot parcursul vieții.

„Participanții la conferință au lucrat la ateliere tematice interactive, unde s-au discutat și dezvoltat idei legate de incluziune, echitate și modalități de îmbunătățire a procesului educațional. În cadrul conferinței a fost organizată o expoziție, în cadrul căreia au fost prezentate proiecte educaționale inovatoare și exemple de bune practici din domeniu”, a precizat edilul Ion Ceban.

În cadrul conferinței au ținut discursuri și secretarul de stat al Carolinei de Nord, SUA, Elaine Marshall, și primarul orașului Reggio Emilia din Italia, Luca Vecchi.

Ziua Internațională a Educației subliniază importanța educației în dezvoltarea personală, socială și economică. Această zi promovează accesul la educație de calitate și susține eforturile globale pentru îmbunătățirea sistemelor educaționale în întreaga lume.

Logo_MAN_CEBAN