Programul de izolare termică a blocurilor locative e menit să îmbunătățească aspectul a mii de blocuri din Chișinău, dar și să păstreze căldura în locuințele oamenilor și banii în buzunarele lor

ion_ceban_case

Chişinăul este restanțier la izolarea termică a blocurilor locative. Fondul locativ se află astăzi într-o stare dezastruoasă. Mai ales blocurile construite acum 30-40 de ani la care, spre mare regret, nu s-au făcut nici reparații capitale și nici termoizolare.

În Chişinău sunt 3712 blocuri locative, dintre care 1545 se află în gestiunea întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ. Marea majoritate a acestor blocuri nu sunt izolate termic. Lipsa izolării termice scoate din buzunarul locuitorilor bani pentru servicii, de care ei rămîn, de fapt, nesatisfăcuți, pentru că în locuințele lor e rece. Oamenii apelează la alte surse de încălzire, care atrag după sine diverse pericole.

Ignorarea problemei aduce efecte grave. Noi considerăm problema una prioritară, în care intervenția primăriei e necesară. În patru ani, vom izola termic 400 de blocuri locative. Este un pas în cadrul căruia vom colecta experiență și îndemînare, vor apărea companii specializate, vom învață să învestim mai eficient. Vom învața lucruri care nu le cunoaștem acum. Asta va accelera și eficientiza viitoarele noastre acțiuni.

Anual, pentru izolarea termică a blocurilor din capitală, vor fi alocate circa 200 milioane lei, bani publici. Dar obligatoriu vom elabora proiecte și vom aplica pentru fonduri din partea partenerilor de dezvoltare a Moldovei.
Investițiile sunt mari, dar efectele vor fi și mai mari:
– căldura în casele oamenilor
– bani economisiți
– aspect frumos al blocurilor.
Credeți în noi și urmăriți campania noastră!

Logo_MAN_CEBAN