Proiectul cu privire la deșeurile solide, discutat de Ion Ceban cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor. Ce prevede acesta

ion_ceban_ministerul_financelor

Proiectul cu privire la deșeurile solide nu stă pe loc. O ședință în acest sens a fost la Ministerul Finanțelor, unde primarul general Ion Ceban a discutat cu responsabili acest subiect.

Proiectul urmează să fie implementat și finanțat de BERD și BEI și partea de grant.
În baza suportului oferit de către finanțatori, vor fi realizate mai multe lucrări.

”Recultivarea poligonului provizoriu de la Ciocana în corespundere cu standardele UE. Securizarea depozitului de deșeuri Țînțăreni în corespundere standardelor UE și investiții în renovarea infrastructurii comunii Țînțăreni. Înnoirea parcului de autospeciale și infrastructurii de managementul deșeurilor întreprinderii. Modernizarea stației de transfer și instalarea unei linii de sortare manuală a deșeurilor reciclabile colectate separat”, a declarat Ion Ceban.

De asemenea, planul general de finanțare al proiectului prevede un împrumut BERD – 9,0 mln. Euro, împrumut BEI – 9,0 mln. euro, ce urmează să vină la municipalitate ca credit nerambursabil prin intermediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale, ca parte integrantă a Proiectului de Gestionare a Deșeurilor pe țară, grant UE – 5,0 mln. Euro, finanțare municipală a proiectului -7,96 mln. euro, din care au fost deja investiți 1,5 mln. Euro și un suport tehnic al proiectului – 0,85 mln. Euro.

Modernizare în tot ce înseamnă managementul deșeurilor în municipiul Chișinău, a mai adăugat Ceban.

Logo_MAN_CEBAN