Reuniuni globale în America Latină cu rezultate pentru Chișinău. Ion Ceban: Ne pregătim să aderăm la Rețeaua Globală „Orașe Sigure”

ion_ceban_ecudaor

Proiectele din mun. Chișinău și planurile de dezvoltare a orașului au fost discutate în cadrul a două întruniri globale, organizate săptămâna trecută în America Latină, în Ecuador și în Brazilia.

”Un eveniment a fost organizat de UNESCO, iar altul de UN Women. Au fost mulți primari, lideri mondiali unde am abordat subiectele despre Chișinău, care au avut loc în Ecuador și în Sao Paolo, Brazilia. Două evenimente globale unde au participat lideri de orașe și lideri mondiali, unde am vorbit și despre Chișinău. Am avut foarte multe discuții și întrevedere și am propus ca unele dintre evenimente să fie organizate și la Chișinău”, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței de azi a Primărie Chișinău.

Edilul a declarat că municipalitatea se pregătește de aderarea la Rețeaua Globală ”Orașe Sigure”.

„Am anunțat public în panelul primarilor pentru Orașe Sigure că vrem să aderăm ca municipalitate la Rețeaua Globală „Orașe Sigure” cu suportul UN Women, și avem în desfășurare mai multe proiecte pentru municipalitate. Totodată ,am zis că vom depune cererea la Rețeaua Orașe Sigure în viitorul cel mai scurt și urmează să desfășurăm și o tabără de vară pentru tineri în contextul nediscriminării”, a mai declarat Ion Ceban.

Primarul general a precizat că toate cheltuielile pentru participarea la cele două forumuri au fost suportate de organizatori.

De asemenea, Ion Ceban a precizat că, săptămâna trecută, delegații ale Primăriei Chișinău au participat la mai multe evenimente în România dedicate Zilei Naționale, dar și la întruniri unde au fost instruiți să aplice și să gestioneze fonduri europene.

Reprezentanții Primăriei Chișinău au fost recent și în Varșovia, unde au avut întrevederi cu administrația publică locală și au participat la expoziție, dar și la Dortmund, în Germania, acolo unde au participat la evenimente importante.

”Vreau să mulțumesc, avem o agendă externă plină. Urmează să ne concentră pe cea internă. Am avut diferite provocări în această săptămână. Cu toate deficiențele care au putut exista. Există momente în care ne este mai complicat, dar ne-am descurcat. Este în continuare o prioritate infrastructură și tot ce ține de infrastructura urbană”, a mai adăugat Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN