Sondaj: Cât de mulțumiți sunt locuitorii suburbiilor de transportul public: Băcioi și Cruzești – în top

ion_ceban_sondaj

Suburbiile din capitală se arată extraodinar de mulțumiți față de transportul public, ce este oferit de către Parcul Urban de Autobuze și cel de Troleibuze. Cel puțin asta arată un sondaj realizat de către un grup de inițiativă în cadrul Programului Buget Civil.

Potrivit datelor, cele mai mulțumite suburbii se arată Băcioi, Cruzești, Tohatin, Stăuceni, Ciorescu, Vadul lui Vodă și Sângera. Locuitorii în proporție de 70-80 la sută s-au arătat foarte mulțumiți.

În proporții mai mici sunt restul suburbiilor din capitală.

Contrar datelor de mai sus, rezidenții din localitatea Condrița s-au arătat nemulțumiți. Dacă 33% spun că le place noile unități de transport și confortul din ele, 22% spun că nu au așa serviciu la ei în suburbie.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1800 de persoane din cele 18 suburbii ale municipiului Chișinău. În fiecare comună sau oraș, numărul de chestionați a fost stabilit în funcție de cifra alegătorilor care au participat la cel mai recent scrutin.

Amintim că în municipiul Chișinău, din 2020 până în 2022 au fost aduse 254 de troleibuze și autobuze. Unitățile au fost repartizate uniform în toate suburbiile capitalei, în funcție de numărul de locuitori.

Logo_MAN_CEBAN