Studiu: În ultimii trei ani, suburbiile au înregistrat o dezvoltare mai bună

ion_ceban_suburbii_

Rezidenții din suburbii, care locuiesc mai mult de 10 ani în orașele și comunele municipiului, susțin că în ultimii trei ani localitățile lor s-au dezvoltat mult mai bine, în comparație cu perioadele precedente. Un sondaj, realizat de un grup de inițiativă în cadrul Programului Buget Civil, arată că 65% dintre participanții la studiu sunt mulțumiți de felul în care se dezvoltă comuna sau orașul lor.

Cei mai mulțumiți de dezvoltarea localității lor sunt oamenii din orașul Cricova. Cota înregistrată este de 90%. Între 70 și 90 la sută dintre persoanele chestionate în orașele Sângera și Vatra și în comunele Stăuceni, Băcioi, Budești, Ciorescu și Ghidighici au declarat că în ultimii trei ani localitățile lor sau dezvoltat mult mai bine. Cea mai mică pondere a fost înregistrată în doar două localități. Este vorba de orașul Codru și comuna Trușeni, acolo unde doar 36 și, respectiv, 24 la sută dintre persoanele chestionate au declarat că în ultima perioadă localitățile lor s-au dezvoltat mai bine.

Totodată, sondajul mai arată că șase din zece locuitori ai suburbiilor sunt de părere că în ultimii trei ani și municipiul Chișinău s-a dezvoltat mult mai bine. Cele mai mari cote, peste 70 la sută, au fost înregistrate în rândul locuitorilor din orașul Cricova și comunele Bubuieci, Băcioi, Ghidighici și Tohatin.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1800 de persoane din cele 18 suburbii ale municipiului Chișinău. În fiecare comună sau oraș, numărul de chestionați a fost stabilit în funcție de cifra alegătorilor care au participat la cel mai recent scrutin.

pentru_md