Subiectul asistenților personali, politizat de actuala guvernare. Ion Ceban: Noi respectăm normele și hotărârile stabilite de Guvern și Parlament

ion_ceban_asistente

Subiectul legat de asistenții personali este politizat în continuare de actuala guvernare. Municipalitatea oferă, în continuare, sprijin în această privință în conformitate cu prevederile hotărârii de Guvern și legislației în vigoare. Este declarația făcută de primarul Capitalei, Ion Ceban, care condamnă repetat acțiunile PAS de a tăia fonduri destinate bugetului Capitalei.

„Pe lângă faptul că noi garantăm în continuare acest serviciu, vreau să menționez că în urma acțiunilor Guvernului de presiuni asupra bugetului mun. Chișinău, toate fondurile alocate anterior au fost tăiate. Municipiul Chișinău și UTAG au fost excluși din finanțarea acestui program, or asistenții personali în Chișinău, Briceni, Cahul, UTAG sunt la fel egali în drepturi, iar competența revine statului. Este regretabil că acești oameni sunt exploatați politic de formațiuni care pretind că sunt pentru integrare europeană. Așa acțiuni nici pe departe nu sunt standarde europene. Nu pot fi excluse din aceste circuite logistice, birocratice și administrative anumite unități teritorial administrative. Dacă s-ar întâmpla acest lucru în România sau Olanda, societatea imediat ar reacționa negativ”, a declarat primarul Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN