Sunt împotriva oricărei majorări de tarife care ar săraci și mai mult cetățenii!

ion_ceban_transport

Am spus pentru TVR și newsmaker.md ieri.

Sunt împotriva deciziilor care pot fi luate de cei care nu le pasă de soarta oamenilor și a acestui oraș, dar operează cu discursuri populiste!

Să vorbim astăzi despre majorarea tarifelor de călătorie cu transportul public este imposibil. Să admitem acest lucru înainte de a fi majorate pensiile și salariile, ar însemnă o nedreptate față de cetățeni. Și așa, unii oameni nu reușesc să-și acopere cheltuielile lunare, plus suntem în prag de iarnă cînd facturile vor costa mai mult.

Astăzi, consiliul municipal susține 77 de mii de locuitori, oferindu-le suport pentru a călători cu transportul public. Oameni care nu au bani pentru strictul necesar.

Noi nu suntem gata să achităm mai mulți bani pentru a călători cu transportul public, cel puțin pînă nu vor fi îndeplinite 2 lucruri principale:
1. Corelarea acestor majorări cu salariile și pensiile oamenilor
2. Oferirea serviciilor de calitate de către transportatori

În alte țări călătoriile cu transportul public sunt gratuite. Iar la noi se încearcă și mai mult sa se bage în buzunarul cetățeanului. Nu voi admite. Politicile trebuie sa vizeze oamenii în primul rind. Restul le vom gestiona.

Logo_MAN_CEBAN