Ion Ceban nu va admite majorarea tarifelor pentru călătoria în transportul public și va propune creșterea compensațiilor

ion_ceban_tarife

Candidatul PSRM pentru funcția de primar al municipiului Chișinău susține că este  categoric împotriva majorării tarifelor pentru călătoria în transportul public. Ion Ceban a anunțat că în calitate de primar general al capitalei nu va admite niciun fel de majorare.

Nu voi admite nici anularea compensațiilor pentru transport, dar nici pentru căldură, evacuarea deșeurilor și diferența datelor contoarelor pentru apă. Nu înțeleg de ce oponentul meu este împotriva acestor facilități, avînd în vedere că mulți locuitori ai capitalei au venituri prea mici sau nu le au deloc. Acordarea compensațiilor pentru călătorie și aceste servicii este inițiativa mea și a echipei mele și va fi păstrată și extinsă. Vom acorda aceste înlesniri și pentru locuitorii suburbiilor.”, a menționat Ion Ceban în cadrul unui briefing de presă.

În premieră, candidatul PSRM a anunțat că va iniția majorarea, prin recalculare, compensarea cheltuielilor pentru căldură de la 40% pînă la 60% pentru toate categoriile de actuali beneficiari și vor fi introduse familiile tinere care au venituri mai mici de 5.000 de lei în lista beneficiarilor. 

În prezent beneficiază de aceste compensații pensionarii, mamele singure, familiile cu mulți copii, medicii de familie, pedagogii, iar cei din suburbii nu au fost introduși pînă acum, dar eu voi găsi o soluție și pentru ei. În Primăria Chișinău sunt resurse financiare și voi veni cu inițiativa de a le acorda suplimente la pensie de 100 de lei lunar pensionarilor.”, a precizat Ion Ceban. 

Candidatul a anunțat că va veni cu inițiativa ca primăria să acorde un suport de 25 la sută tinerilor care aplică la proiectele guvernamentale de procurare a locuințelor.

Țara, dar și capitala se află într-o criză demografică și trebuie să facem tot posibilul pentru a-i motiva pe tineri să nu plece din țară.”, a spus Ceban.

În cadrul briefingului Ion Ceban a reiterat că nu a atacat niciun oponent în actuala campanie și nici nu o va face. Totuși a subliniat că nu poate fi indiferent față de toate acuzațiile false care au fost lansate de contracandidatul său și i-a cerut să dezmintă public toate afirmațiile calomnioase.

Am făcut o campanie corectă, cinstită în care am spus că voi respecta legislația. Oponentul meu continuă însă să lanseze acuzații neîntemeiate în adresa mea care sunt false și denigratoare pentru a-mi leza onoarea, demnitatea și reputația profesională. Am tot crezut ca se va opri, dar văd că nu este așa. Fiecare trebuie să fie responsabil de ceea ce spune, mai ales un ministru căruia nu-i stă bine să bîrfească. Îi cer dezmințirea tuturor falsurilor spuse în adresa mea, să o facă public așa cum le-a lansat. Am semnat o cerere prealabilă pe care i-o voi transmite personal oponentului meu. În caz contrar, ne vom întîlni în judecată.”, a precizat candidatul socialist.

Ion Ceban a amintit că anul trecut contracandidatul său a fost obligat de instanța de judecată să-i achite un leu pentru declarațiile denigratoare lansate în campania electorală. De această dată, Ion Ceban susține că nu va cere un leu, ci o sumă mai mare.

Dacă data trecută am solicitat un leu, atunci de data asta voi cere costul mașinii care și-a cumpărat-o anul acesta, iar acești bani îi voi oferi unei școli auxiliare pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii cu dizabilități. Dacă domnul ministru de Interne nu a depus niciun efort pentru a investiga cine este în acele înregistrări audio și video, atunci o voi face eu! Voi face o solicitare la Procuratura Generală în acest sens.”, a conchis Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN