“Tehnologii moderne implementate în procesul de întreținere a infrastructurii rutiere din Chișinău”

IMG_20240413_161841_515

Primăria Chișinău continuă să implementeze cele mai moderne tehnologii, în vederea reparării și menținerii infrastructurii rutiere din oraș la un nivel cât mai înalt, oferind, astfel, șoferilor condiții bune și sigure de deplasare.

În context, astăzi, Î.M. Regia “EXDRUPO” a dat start lucrările de aplicare a tratamentului bituminos de tip Slurry Seal, primele lucrări desfășurându-le pe str. Petricani, tronsonul cuprins între str. Mihai Viteazul și Calea Orheiului (Visterniceni).

Drumarii au intervenit cu acțiuni de înlăturare a defectelor locale, prin frezarea învelișului asfaltic uzat, îndreptarea bordurilor, ridicarea la cotă a grilajelor de scurgere a apelor și a fântânilor de canalizare și plombarea părții carosabile. Altă metodă de remediere a fost cea de colmatare a fisurilor.

Primarul General, Ion Ceban a declarat că aceste acțiuni vor continua și pe alte străzi din Capitală.

“Cu Slurry Seal urmează a fi tratate și alte drumuri municipale, pentru anul curent fiind preconizate lucrări de pregătire pe str. Alba Iulia, bd. Moscova și bd. Mircea cel Batrân, tronson str. Petru Zadnipru – str. Pr. Ion Dumeniuc). Totodată, vor fi identificate și alte străzi pe care poate fi aplicat acest amestec, pentru a prelungi durata de exploatare a carosabilului”, a mai adăugat edilul.

Ce este tratamentului bituminos de tip Slurry Seal? Este un proces de reparare a părții carosabile, indicat pentru drumurile care au deteriorări ușoare până la moderate, cu lățimi de fisuri înguste, pentru prelungirea duratei de viață a învelișului asfaltic.

Anterior, tratamentul bituminos a fost aplicat pe bd. Dacia, Viaduct, str. Calea Ieșilor, Mihai Viteazul, Kiev și Alecu Russo.

Lucrările cu Slurry Seal sunt realizate de către o companie specializată, contractată de Direcția Generală Mobilitate Urbană, în urma desfășurării procedurii de achiziție publică.

Logo_MAN_CEBAN