Un grup de lucru cu privire la crearea locurilor de parcare în capitală. Ceban: Un grup de lucru cu privire la crearea locurilor de parcare

ion_ceban_parking

Un grup de lucru cu privire la crearea locurilor de parcare cu și fără plată a fost creat astăzi în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău. Potrivit primarului, Chișinăul are nevoie de mai multe locuri de parcare.

Potrivit proiectului, cererea pentru locuri de parcare crește în perioada de dimineață, ajunge la maxim după amiaza târziu și rămâne ridicată în unele zone din centru.

„Este nevoie de adoptarea unor măsuri și politici locale care să abordeze problema creării acestor locuri și dezvoltării infrastructurii. La CMC a fost organizat un grup de lucru care se va ocupa cu proiectului parcărilor cu plată”, a punctat Ion Ceban.

Astfel, grupul de lucru va asigura:

Elaborarea conceptului parcărilor și parcajelor auto cu plată;

Organizarea consultărilor publice pe marginea conceptului parcărilor și parcajelor auto cu plată;

Elaborarea proiectului de decizie cu privire la aprovarea conceptului parcărilor și parcajelor auto cu plată până la data de 31 august 2020;

Elaborarea propunerilor în vederea creării/modificării cadrului normativ, care vizează domeniul parcărilor și parcajelor auto cu plată.

Grupul de lucru urmează să vină cu mai multe propuneri în acest sens.

Logo_MAN_CEBAN