Zece personalități, distinse cu titlul de Cetățean de Onoare al Capitalei. Ion Ceban: Realizările lor sunt o parte inestimabilă a istoriei noastre locale

ion_ceban_chisinau

Alte 10 personalități au fost distinse astăzi cu titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, care a declarat că deținătorii onorabilului titlu reprezintă un exemplu de excelență, dăruire și talent şi fac mun. Chișinău un oraş confortabil pentru toți.

În lista personalităților se regăsesc fostul primar al municipiului Chișinău, Serafim Urechean, compozitorul și dirijorul Gheorghe Mustea, actorul și regizorul Vitalie Rusu și artistul plastic Alexei Sainciuc. Cetățeni de onoare ai Chișinăului au mai devenit frații Vasile și Vitalie Advahov, muzicieni și conducătorii cunoscutei orchestre de muzică populară, artista poporului și regizoarea Lidia Panfil, academicianul, istoricul Andrei Eșanu, dar și arhitectul Albina Kiricenco, unul dintre autorii clădirii Circului, și directorul Spitalului ”Sfânta Treime” din Chișinău, Oleg Crudu.

”Activitatea fiecăruia are un impact profund asupra Chișinăului, iar realizările lor sunt o parte inestimabilă a istoriei noastre locale. Sunt pietrele de temelie ale orașului nostru și modele de inspirație pentru noi toți. Prin munca și devotamentul lor, au adus schimbări pozitive și au influențat viitorul Chișinăului într-un mod semnificativ. Adresez felicitări și recunoștință celor care continuă să ne inspire cu pasiunea lor și care fac Chișinăul un loc mai frumos și mai prosper”, se arată într-un mesaj de apreciere al primarului Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN