Spațiile de locațiune aflate în proprietatea primăriei sunt date în chirie la un preț de nimic. Ion Ceban: CMC urmează să voteze astăzi un proiect care va modifica regulamentul de bază

ion_ceban_primaria_arenda

Primăria capitalei are de pierdut foarte mulți bani, din simplu motiv că municipalitatea dă în chirie spațiile aflate în proprietatea sa, la un preț foarte mic, de doar 25,81 de lei pe m2. Primarul general Ion Ceban spune că această nedreptate trebuie corectată, iar asta astă în mâinile CMC-ului, care astăzi trebuie să aprobe un nou regulament în acest sens.

„Dorim regulă în ceea ce însemnă darea în locațiune a imobilului care se află în proprietatea primăriei. Nu dorim să dăm aceste bunuri la preț de „nimic” așa cum a fost mulți ani și este în prezent”, a spu edilul.

Astfel, CMC urmează să decidă și să aprobe regulamentul gestionării clădirilor, construcțiilor și încăperilor cu altă destinație, decât cea locativă – proprietate municipală (în redacție nouă).
Documentul a fost elaborat și este promovat în vederea aprobării de norme juridice care să reglementeze eficient modul de administrare și gestionare a bunurilor proprietate publică a municipiului Chișinău, ceea ce este conform interesului public.

„În gestiunea DGECT sunt 821 de contracte de locațiune a încăperilor cu altă destinație, decât cea locativă, cu o suprafață de 408,7 mii m.p., inclusiv 322 mii m.p., (circa 78 la sută) reprezintă spațiile transmise în comodat.

Reieșind din calculele cuantumului de chirie pentru luna februarie curent, costul 1 m.p. de chirie spații proprietate municipală este de 25,81 lei, iar suma locațiunii calculată pentru o lună constituie 914, 6 mii lei”, a punctat edilul.

Logo_MAN_CEBAN