Cât de mari vor fi amenzile, pentru cei ce fac murdărie în capitală. Ion Ceban: Eu voi face publice imaginile cu „eroii” cărora nu le pasă de acest oraş

ion_ceban_gunoi_In_chisinau

Primăria Chișinău elaborează în prezent un mecanism după regulamentul nou implementat cum să fie pedepsiți cei care fac murdării pe stradă, în parcuri, în curțile de bloc. Primarul general Ion Ceban spune că așa ceva nu se mai poate, când unii fac curățenie, iar alții aruncă gunoiul la nimereală.

„Cel mai probabil vom crea grupuri pe lângă pretură formate din agenți constatatori care vor patrula sectoarele și vor aplica amenzi. Acest lucru este posibil și îl vom realiza.
Persoanele vor fi echipate la fel cu uniformă specială, vor fi vizibili, la fel ca și polițiștii, doar că vor fi angajați ai primăriei, care vor avea dreptul să aplice amenzi conform regulamentului în vigoare aprobat de către CMC”, a subliniat Ceban.

Edilul afirmă că vor fi amenzi dure pentru a învăța minte pe unii.

„Amenzile variază de la 900 la 1500 lei pentru persoanele fizice şi de la 3000 la 9000 de lei pentru cele juridice. Vor fi pedepsiţi dur persoanele, care nu au şapte ani de acasă şi aruncă gunoi în parcuri, pe stradă – intenţionat sau fără să se gândească la consecinţe. Nu mai putem tolera situaţia când cineva mătură, iar alţi aruncă gunoi la nimereală”, a mai adăugat primarul.

Edilul a făcut un apel către toată populaţia, cu rugămintea să fie receptivă şi să sesizeze despre încălcările pe care le depistează.
„Eu voi face publice imaginile cu „eroii” cărora nu le pasă de acest oraş”, a conchis acesta.

Logo_MAN_CEBAN