Ceban: Guvernarea nu poate spune că cheltuiește mulți bani pe educație, când WC-urile sunt afară la sute de instituții. Un ministru primește 50 de mii lei salariu

tualet_v_teleshovo03

Ion Ceban a criticat guvernarea pentru afirmația că se cheltuie prea mulți bani pe educație, în raport cu PIB-ul.

„Mă uit că guvernarea spune că se cheltuie pe educație prea mulți bani, în raport cu PIB. Dragilor guvernanți, măriți PIB-ul, nu vă uitați cât cheltuiți pentru educație astăzi, pentru că astăzi, aveți sute de entități, unități educaționale, edificii, clădiri în Republica Moldova, în care care WC-urile sunt afară”, a declarat Ceban în ședința de la Primăria Chișinău.

El a spus că nu se poate spune că se cheltuiește mult pe educație atunci când există sute de instituții de învățământ în care WC-urile sunt în stare dezastruoasă.

„Nu doar hârtia lipsește, dar WC-urile sunt afară. Atâta timp cât acest lucru se întâmplă, nu poți să spui că cheltui mulți bani pe educație”, a spus Ceban.

Primarul general a mai spus că guvernarea este „ruptă de realitate”. „Nu vorbim de table interactive, nu vorbim de Infrastructură, nu vorbim despre termoizolare, despre salarii, vorbim despre toalete. WC-urile sunt afară la sute de instituții din Republica Moldova”, a spus Ceban.

„Clar că dacă ministru primește 50 de mii de lei îi a scuipa pe ce se întâmplă. Au primit bani prin ONG-uri, bani și sunt rupți de realitate oamenii aceștia”, a mai spus Ceban.

Logo_MAN_CEBAN