Ceban solicită detalii despre terenul de 26 de hectare înstrăinate la Băcioi, destinate unei baze militare

ion_ceban_bacioi

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a solicitat guvernului și altor entități responsabile să ofere detalii despre terenul de 26 de hectare din comuna Băcioi, care a fost înstrăinat recent pentru a fi construită o bază militară.

„Rog foarte mult să fie un demers către Guvern, ținând cont că este municipiul Chișinău, și alte entități responsabile, pentru a înțelege ce se construiește acolo, care sunt condițiile de tranzacție, dacă a fost înstrăinat terenul, ce s-a încasat, și ce va fi în instanță finală, pentru că am înțeles că vor fi depozitate stocuri de muniție”, a declarat Ceban în ședință la Primăria Chișinău.

El a spus că este important ca toată lumea să fie informată despre acest proiect, inclusiv despre condițiile în care a fost înstrăinat terenul și despre impactul acestuia asupra mediului.

“Cred că toată lumea să cunoască, nu doar cei care au votat în grabă, nu doar cei în ședință de Guvern, cât și la ședința Parlamentului”, a spus Ceban.

Primarul general a mai spus că este important să se știe dacă eventual vor fi dislocate de pe teritoriul municipiului Chișinău alte entități din subordinea Ministerului Apărării, cum ar fi cele de pe strada Lupu.

“Dacă eventual vor fi dislocate de pe teritoriul municipiului Chișinău acele entități care sunt în subordinea Ministerului Apărării, sunt teritorii foarte mari, pentru că unii ne întreabă despre construcțiile de pe strada Lupu, vrem să știm ce se va întâmpla cu aceste edificii, terenuri”, a spus Ceban.

Edilul s-a arătat indignat de toate secretele pe care le are Guvernara și cere mai multă transparență.

„Aflăm multe lucruri în prag de alegeri. Nu înțeleg de ce este nevoie de atâta grabă, tăcere și secretomanie. Să înțeleg că nu avem dreptul pe ce s-a cheltuit cel 1,2 miliarde de dolari de la europeni, în ce condiții au fost semnate contractele la gaz, Cuciurgani. Guvernarea de ține pe pauză informațională”, a conchis Ceban.

Logo_MAN_CEBAN