Ceban, în discuții cu primarul din Cernăuți: Am discutat despre colaborările frumoase ce le putem avea

ion_ceban_cernovti

După Forumul tinerilor ucraineni din diasporă, petrecut la Cernăuți, primarul general Ion Ceban a avut astăzi o întrevedere cu primarul orașului Cernăuți, Roman Kliciuk.
Edilii au discutat despre obiectivele și proiectele comune pe care le pot realiza.

„La fel, o colaborare frumoasă putem avea împreună și cu orașe și județe din România.
Cu Cernăuți avem un Acord de înfrățire, după care a fost inițiată colaborarea trilaterală Mannheim-Chișinău-Cernăuți, prin proiectul „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul.”

De asemenea, de curând a fost semnat protocolul de colaborare între localităţile Iaşi, Chişinău şi Cernăuţi, care prevede colaborarea în domeniul cultural, educaţional şi cel al administraţiei publice locale”, a declarant primarul.

Ceban afirmă că la întrevederea de astăzi a comunicat primarului că de curând un pasaj subteran și anume cel de pe strada I. Creangă, a fost reabilitat și numit „Cernăuți”, iar colegii de la administrația din oraș au ajutat la selectarea imaginilor cu Cernăuți.

„Am invitat primarul orașului Cernăuți împreună cu echipa în vizită la Chișinău pentru a discuta pe larg cu privire la elaborarea unui plan comun de acțiuni în diverse domenii”, a conchis acesta.

pentru_md