Ceban: PAS vrea să folosește profesorii și asistenții sociali ca pe niște slugi, pentru a organiza alegerile locale din țară

Ion_Ceban

Guvernarea PAS folosește profesorii și asistenții sociali ca pe niște slugi pentru a-și monitoriza alegerile locale. Despre asta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primăria Chișinău.

„Am văzut acele scrisori venite de la Ministerul Educației și Ministerul Muncii, precum că asistenții sociali și profesorii trebuie să fie acei monitori pe țară la alegerile locale”, a declarat Ceban.

El a spus că PAS, în loc să dea salariile la asistenții sociali și profesori, îi obligă să fie paznici pentru a-și face mendrele în instituțiile de stat.

„Pe parcursul anilor, i-au învinuit că sunt corupți și și-au mărit salariile dor lor, miniștrilor și deputaților. Azi miniștrii au salarii de 50 de mii de lei, iar pedagogii așa și au rămas, medicii așa și au rămas, cu greul în fața lor. Mai mult, asistenții sociale în sate nu și-au primit salariile de luni de zile”, a spus Ceban.

Edilul a mai spus că PAS îi are de proști și de slugi pentru a le monitoriza alegerile, ale le organiza.

„Cel mai grav este că aceste interferențe în activitatea sistemului educațional, au pus oamenii lor, dând oamenii afara anticonstituțional, prin acele amendamente la codul educației. Este strigător la cer. Atâta timp cât au puterea absolută, pot să facă orice”, a punctat Ceban.

Primarul a îndemnat angajații din sistem să nu participe la acțiunile PAS și să-și facă munca.

„Le zic angajaților din sistem că nu suunt obligați să participe la tot felul de acțiuni inventate de PAS, ci să își facă munca. Profesorii să își facă munca la ore, după orele de clasă, dar să nu facă ceea ce le solicită PAS”, a încheiat Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN