Primarul general Ion Ceban a solicitat crearea unei comisii mixte pentru a analiza situația la Termoelectrica

661788

Ion Ceban bate alarma și spune că Guvernul nu face nimic pentru a rezolva problemele de la Termoelectrica, care este în stare critică.

Alegerile vin și pleacă, iar iarna bate la ușă, iar la Termoelectrica cunoaștem că turbinele erau defectate. Nu cunoaștem care este starea lor și capacitatea celor funcționale. S-a mai vorbit că unele trebuiau să fie reparate, așa și nu au mai fost reparate. Sunt datorii de sute de milioane de lei acumulate. Tot sistemul funcțional al Termoelectrica este defect, dar toată lumea tace”, a declarat Ceban.

El a mai spus că un proiect de reparații la Termoelectrica, cu o valoare de 90 de mii de euro, a fost pus pe pauză.

Un proiect care vrea să fie implementat în anul 2021, în primăvară, care să vină să repare, cu o valoare de 90 de mii de euro la Banca Mondială, stă și se prăfuiește. Bani mulți cheltuiți, datorii acumulate și nu mai știm care este situația de acolo, dacă vom avea sau nu probleme. În această a fost arsă păcura la greu, cred că de aici avem probleme de ecologie. Toată Ciocana a simțit mirosul greu de a păcuriei arse”. La moment nu avem nicio claritate ce vom face la iarnă. Din acest motiv solicităm să fie creată o comisie mixtă pentru a vedea care este situația la zi, cum putem ajusta unele lucruri și cum putem evita anumite complicații”, a încheiat Ceban.

Logo_MAN_CEBAN