Chiar dacă Ion Ceban a avertizat anterior cu privire la respectarea măsurilor Covid, numărul paturilor din spitale este la limită

ion_ceban_medicine

Numărul de persoane infectate în capitală, dar și numărul de paturi disponibile este unul alarmant. Cu aceste informații au venit responsabili din cadrul primăriei Chișinău în această dimineață la ședința municipală.

Anterior, primarul general Ion Ceban a atenționat că fiecare trebuie să respecte normele pandemice, în condițiile actuale și trebuie să fie responsabil de acțiunile pe care le săvârșesc.

„Am atenționat, situația este grea, chiar dacă numărul infectărilor a scăzut față de decembrie. Acesta nu este motiv de ne relaxa. Voi știți statisticele pe capitală, mai ales când vine vorba de copii”, declarat Ceban anterior.

În Chișinău avem 58 elevi infectați cu Covid-19, 260 în izolare. În același timp, sunt 84 de cadre didactice testate pozitiv, iar 25 în izolare. În grădinițe, numărul cazurilor active în rândul copiilor a ajuns la 4, iar 223 sunt în autoizolare. Totodată, 31 de cadre sunt testate pozitiv, iar 13 în izolare.

Potrivit celor din primărie, nici în spitale nu prea sunt locuri. Din numărul total, 790 sunt ocupate, 43 de persoane fiind în stare foarte gravă, iar 275 – în stare gravă.

pentru_md