Cu ce mesaj vine Ion Ceban, după ce în instituțiile școlare din capitală s-au înregistrat mai multe cazuri de Covid: „Trebuie să ne obișnuim și să ne adaptăm, dar în același timp să ne protejăm”

ion_ceban_scholare

După începerea anului școlar, cazurile de infectare cu Covid-19 în instituțiile de învățământ au crescut. Potrivit primarului general Ion Ceban, în data de 10 septembrie, în instituțiile de învățământ general s-au înregistrat 216 cazuri active de îmbolnăvire cu infecția Covid-19, iar în instituțiile de învățământ preșcolar s-au înregistrat 35 de cazuri.

Edilul a punctat că lucrurile trebuie luate mai în serios. „Atenționez ca în teren să fie monitorizate, iar recomandările să fie respectate”, a adăugat primarul.

Ion Ceban a subliniat că vine perioada rece, iar infecțiile respiratorii se vor acutiza, pe lângă pandemia de Covid-19. „Trebuie să ne obișnuim și să ne adaptăm, dar în același timp să ne protejăm”.

Primarul a mai adăugat că în continuare, directorii instituțiilor de învățământ creează toate condițiile și asigură funcționalitatea instituțiilor de învățământ în situații de carantină cu respectarea condițiilor igienico-sanitare.

„Îndemnăm în continuare ca atât profesorii, elevii şi părinţii să respecte măsurile de protecție pentru organizarea procesului educațional în contextul epidemiologic: menținerea distanței fizice de cel puțin 1,5 metri; prevenirea aglomerării; curățarea și dezinfectarea spațiilor și echipamentelor”.

De precizat că în municipiul Chișinău activează 148 de instituții de învățământ primar și secundar cu 92.863 elevi, fiecare şcoală având ales modelul după care se desfăşoară studiile. Elevii sunt alimentaţi în mare parte la pachet.

Totodată, de la începutul anului şcolar, 130 din 131 de instituţii de educaţie timpurie şi-au reluat activitatea.

Logo_MAN_CEBAN