Forum dedicat tinerilor specialiști din învățământ. Ion Ceban: Vom continua să-i motivăm pe tinerii cu vocație pedagogică

ion_ceban_tineri

Un eveniment important, dedicat tinerilor specialiști din educație, va fi organizat mâine în Chișinău. Municipalitatea va organiza miercuri, 6 decembrie, Forumul „Inserția profesională. Drepturile și garanțiile tinerilor specialiști încadrați în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău în anul de studii 2023-2024”. La eveniment sunt așteptați aproximativ 300 de profesori, printre care tineri specialiști și manageri ai instituțiilor de învățământ, inclusiv mentori responsabili de activitatea cu tinerii specialiști și oficiali.

„Este un evenimente pe care îl organizăm anual, iar obiectivul general este motivarea și menținerea tinerilor cu vocație pedagogică în sistemul educațional municipal. Și ne bucură faptul că în anul 2019 se angajau în jur de 118 cadre didactice – tineri specialiști, în anul 2023 sunt – 144 de tineri specialiști și sigur că ne-am dori ca să fie și mai mulți și ne dorim ca nimeni să nu plece din sistemul educațional”, a declarat Ion Ceban.

În scopul susținerii și motivării tinerilor specialiști din municipiul Chișinău și garantarea drepturilor acestora, Primăria municipiului Chișinău depune efort pentru a oferi cele mai bune condiții angajaților din sistemul educațional municipal.

„Depunem eforturi pentru sporirea prestigiului imaginii cadrului didactic, stimularea activităţii creative, promovarea experienţei avansate şi inovatoare, precum și oferă suportului financiar tinerilor specialiști din municipiu prin acordarea compensației pentru închirierea spațiului locativ în mărime de 2000 lei lunar, suma fiind majorată din anul trecută. O altă contribuție vizând susținerea cadrelor didactice care activează în instituțiile de învățământ general din capitală constituie acoperirea cheltuielilor aferente salarizării cadrelor didactice din clasele cu profil”, a mai adăugat Ion Ceban.

În prezent, numărul total de angajați în sistemul educațional municipal este de peste 16100.

Logo_MAN_CEBAN