Ion Ceban, în contextul numărului alarmant de îmbolnăviri: Respectați recomandările medicilor și specialiștilor: Stați acasă

ion_ceban_transliatia

În contextul cifrelor alarmante de îmbolnărive cu Covid-19, primarul general Ion Ceban a venit cu un apel către toți locuitorii capitalei. Acesta solicită ca toate normele și recomandările specialiștilor să fie respectate, în caz contrar, riscăm să ne trezim cu un număr și mai mare de persoane bolnave.

„În această săptămână am avut date alarmante în ceea ce privește infecția Covid-19. Spre mare regret, dinamica este una în creștere. Și aici trebuie să fim precauți apsolut toată lumea, autoritățile, instituțiile, nemijlocit cele medicale. Pentru că și medicii au obosit foarte mult. Dar și responsabilitatea oamenilor trebuie să fie foarte crescută”, a declarat Ion Ceban într-un video pe pagina de Facebook.

„În acest context, rog foarte mult maximă prudență și respectarea acelor recomandări pe care le dau medicii și autoritățile – portul de mască, distanța fizică, de 1,5 metri, și evident dezinfectarea mâinelor și cât se poate de evitat aglomerațiile. Oamenii vor să iasă în parcuri, oamenii vor să iasă în piețe, la magazine, la frizerii, dar oamenii trebuie să stea în casă. Dar, cifrele care vin ca și confirmări de răspândirea infecției, sunt, întradevăr îngrirojătoare. Ceea ce vreau să vă spune, este că am făcut ședințe foarte multe cu administratorii piețelor, cu administratorii piețelor sociale, cu administratorii de magazine, cu medicii, cu instituțiile medicale, cu ministerul sănătății, căutăm soluții, ca să nu afectăm viața oamenilor de zi cu zi. Cine nu va respecta, va trebui să intervenim. În primul rând mă adresez administratorilor și instituțiilor economice, piețe, centre comerciale și multe altele – haideți să fim cooperanți. Ține de interesul fiecăruia dintre noi”, mai punctează edilul.

Ion Ceban a venit și cu un apel în acest sens, către locuitorii capitalei și cei ce vin în capitală – fiți cât se poate de prudenți. Ține de sănătatea dvs personală și celor dragi vouă.

Amintim că săptămâna aceasta s-a înregistrat un antirecord de îmbolnăviri cu Covid-19, peste 400 de persoane au fost testate pozitiv joi, iar peste 300 vineri.

Logo_MAN_CEBAN